En iyi yollayıcılar
| GÖYNEM (785) | ||||
| abdullah keser (162) | ||||
| y.ozsatici (57) | ||||
| Kürşat Erkök (33) | ||||
| Veysel Pakirci (20) | ||||
| Fatih Yakici (13) | ||||
| ismet gøkmen (8) | ||||
| abdullah_Özsatıcı (7) | ||||
| Abdullah Ucbas (7) | ||||
| www.goynemder.com (6) |
Kimler hatta?
Toplam 5 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 5 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 46 kişi Cuma Mart 04, 2011 7:40 pm tarihinde online oldu.
Norveçlilerden Renkli Kutlama
Göynemliler forum :: GENEL :: Türkiye
1 sayfadaki 1 sayfası • Paylaş •

ANTALYA´nın Alanya İlçesi´nde kutlanan 17 Mayıs Norveç Bağımsızlık Günü, renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlamalarda çelenk sunma töreninin ardından Türkiye ve Norveç´in milli marşları okundu.
Kutlamalara, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turgay çalışkan, Norveç Büyükelçilik Birinci Sekreteri Eirik Nestas Mathisen, Norveç´in Alanya Fahri Konsolosu Nüvit Özkan ve yüzlerce Norveçli katıldı. Törende konuşan Kaymakam Doğan, 4 yıl önce Alanya´da yaşayan Norveçli bir vatandaşın, 17 Mayıs Norveç Bağımsızlık Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı´na çiçek bırakmasıyla başlayan kutlamaların, gelecek yıllarda bir karnavala dönüştürüleceğini söyledi. 30- 40 kişi ile başlayan kutlamaların bugün 300- 400 kişiye ulaştığını belirten Kaymakam Doğan, "ümit ediyorum ki 4- 5 yıl içersinde bu kutlamalara 3-4 bin kişi katılacak. Norveçlilerin Alanya buluşması şeklinde bir karnavala dönüştürebilirsek büyük bir turizm hareketi olacağına inanıyorum" dedi.
Norveç Büyükelçilik Birinci Sekreteri Eirik Nestas Mathisen ise ülkesinin 17 Mayıs 1814´te Danimarka´dan ayrılarak bağımsızlığını ilan ettiğini söyledi. ülkesinde 196 yıldır kutlanan bu günün, 4 yıldır Alanya´da da kutlandığını belirten Mathisen, şöyle dedi:
"İlk defa böylesine güzel bir havada Norveç´in bağımsızlık gününü kutluyorum. Milli bayramımızı mükemmel kutlamamız için çaba harcayan ve kutlamaya katılan herkese içten teşekkür ederim. Bu bayramı yurt dışında kutlayan Norveçliler, bulundukları ülkedeki dostlarımıza geleneklerimizden örnekler sunuyor. İstatistiklere göre geçen yıl Türkiye´ye 260 bin Norveçli gelmiş. Bu da demek oluyor ki, her 20 Norveçliden biri Türkiye´ye gelmiş. Tabii ki turist sayısı fazla olan başka ülkeler de var, ancak Norveçliler Türkiye´yi en çok sevenlerdendir."
Konuşmaların ardından törene katılan Norveç vatandaşları, ellerinde bayraklarla şarkılar söyleyerek İskele Meydanı´na yürüdü. Bando takımı eşliğinde yürüyüş yapan Norveçliler, renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüşün ardından İskele Meydanı´nda halk oyunları ekibi ve Alanya Kız Meslek Lisesi öğrencileri dans gösterisi sundu. Törenin sonunda alanda bulunan Norveçliler, şarkılar söyledi.
http://www.dha.com.tr
GÖYNEMLiLER FORUM GÖYNEMLiLER FORUM GÖYNEMLiLER FORUM

Geri: Norveçlilerden Renkli Kutlama
NORVECLILER DAHA TURKIYEYE YENI GELDI CUMHURIYET BAYRAMINI KUTLUYOR
HEMEN AKLIMA SU SORU ISARETI TAKILDI
KIM MILLIYETCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
BASTA SAHSIM UZERE OLMAK UZERE HERKESI VE KENDIMI KINIYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
NORVECE 13 SENE OLDU GELELI AY YILDIZLI BAYRAGIN ALTINA OTURUPTA NE ISTIKLAL MARSI NEDE CANAKKALE MARSI OKUYABILDIK NEMI OKUDUDUK HIC BIR SEY
HICDENDE BIRSEY CIKMAYACAGINA GØRE
ELDE VAR SIFIR
AGLAYACAK HALIMIZE GULUYORUZ YA BUNA ACIYORUM
HEMEN AKLIMA SU SORU ISARETI TAKILDI
KIM MILLIYETCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
BASTA SAHSIM UZERE OLMAK UZERE HERKESI VE KENDIMI KINIYORUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
NORVECE 13 SENE OLDU GELELI AY YILDIZLI BAYRAGIN ALTINA OTURUPTA NE ISTIKLAL MARSI NEDE CANAKKALE MARSI OKUYABILDIK NEMI OKUDUDUK HIC BIR SEY
HICDENDE BIRSEY CIKMAYACAGINA GØRE
ELDE VAR SIFIR
AGLAYACAK HALIMIZE GULUYORUZ YA BUNA ACIYORUM

abdullah keser- göynemliler

-
komsu daha yeni mi anladin kim daha milliyetci oldugunu bizden ne milliyetci olur nede vatansever cok gorduk millyetci gecinenleri ornek olsun bu bize.

ismet gøkmen-
ISMET ADIN GIBI ADAMSIN HIC DEGISMEMISSIN HALA BELENDEKI ISMETSIN BU DEVLETIN EKMEGI BIR COGUMUZU DEGISTIRDI AMA DEGISMEYEN SERT KAYALARDA VAR DEMEKKI GØZLERINDEN ØPTUM HEP BØYLE KAL HIC DEGISME BU GUN VARIZ YARIN YOK

abdullah keser- göynemliler

-
Similar topics» esen yayınları 10. sınıf renkli taranmış konu anlatımlı matematik
» BRY Yayınları İlköğretim 2. Sınıf Yaprak Testler Sunum Programı
» Öğretmen Klavuz Kitapları (8. Sınıf)
» YÖNTEM Yayıncılık 11. Sınıf Geometri Soru Bankası [renkli]
» FORMÜL Yayınları 11. Sınıf Geometri {YaprakTest} [renkli]
» BRY Yayınları İlköğretim 2. Sınıf Yaprak Testler Sunum Programı
» Öğretmen Klavuz Kitapları (8. Sınıf)
» YÖNTEM Yayıncılık 11. Sınıf Geometri Soru Bankası [renkli]
» FORMÜL Yayınları 11. Sınıf Geometri {YaprakTest} [renkli]
Göynemliler forum :: GENEL :: Türkiye
1 sayfadaki 1 sayfası